Indiába, Törökországba is ellátogatott a Hyundai elnöke


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor vezetőjeként Mong-koo Chung elnök folytatja a vállalat globális termelőbázisainak ellenőrzését.

A Hyundai Motor elnöke egy ötnapos látogatás erejéig előbb Indiába, majd Törökországba látogatott, ahol ellenőrizte a vállalat stratégiailag fontos kisautóinak termelését és értékesítési eredményeit. Chung 2010 óta először látogatott Indiába, idén azonban ez már a harmadik külföldi ellenőrzése azután, hogy Európába és az Egyesült Államokba látogatott. 


Az indiai Chennaiban található üzem nagyon fontos bázisa a vállalatnak, hiszen a Koreai Autóipari Kutatóintézet (KARI) szerint a szubkontinens autóiparának értékesítése 2,7 százalékkal 2,53 millió darabra nőhet a közeljövőben. „Az új kormányzat májusi beiktatásával a fogyasztási adó alacsony szinten maradt, így 2013-hoz viszonyítva az autóeladások negyedik hónapja folyamatosan emelkednek” – mondja a Hyundai.

2014 első hét hónapjában a Hyundai Motor 236 655 autót adott el Indiában, amely 6 százalékkal magasabb a tavalyi 223 232 darabos eredményénél. Tavaly egész évben a Hyundai 380 002 autót értékesített ugyanitt, amellyel a szubkontinens a vállalat harmadik legnagyobb piacává vált Kína és az Egyesült Államok mögött. 


Chung a felső vezetőkkel tanácskozva dicsérte odaadásukat és felhívta őket további erőfeszítésekre a vállalat további bővülése érdekében. Ezt követően megtekintette a termelési létesítményeket, ahol a Santro, az Eon, az i10 és a nemrég bemutatott Elite i20 is készül.  

„A legnagyobb versenyelőnyünk a lokalizációból ered” – mondta Chung egy sajtótájékoztatón. „Az indiai és török gyárainknak a lokalizációra építve új piacokat kell szerezniük Indiában, a Közel-Keleten és Afrikában.” –tette hozzá.


Ezek után a világ ötödik legnagyobb autógyártójának vezetője Törökországba utazott, amelynek Hyundai gyára az Európának szánt kisautók gyártási bázisává vált az elmúlt időszakban. „Új autóink minősége a legfontosabb ahhoz, hogy növelhessük piaci részesedésünket Európában” – fejtette ki Chung a vállalat vezetőinek az izmiti gyárban. „Mindent el kell követnünk azért, hogy a Törökországban készülő új i20 valóban meghatározó legyen az európai piacon.”

A 200 ezres gyártási kapacitásúvá bővített izmiti üzemben hét év után először járt az elnök, ahol októbertől már sorozatgyártásban készül a teljesen megújult i20 generáció.

Forrás: english.yonhapnews.co.krglobalpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei