Paul Rudd a Hyundai új amerikai hangja


A Hyundai új marketingarculatának egyik leglátványosabb elemeként lecserélték az eddigi narrátort azért, hogy újabb potenciális vásárlók figyelmét is felkelthessék.

Talán Európában kevesen tudják, de a Hyundai amerikai reklámjaiban a vállalat az elmúlt hét évben az idén 64 éves Jeff Bridges hangján kommunikálta marketingüzeneteit a közönség felé. Bridges számtalan termékbemutató és marketingtevékenység alkalmával kölcsönözte hangját, többek között a 2009 és 2011 között futott Hyundai Assurance kampányban is. Ebben a kampányban Bridges biztosította a recesszió sokkjától kábult vásárlókat arról, hogy a Hyundai visszavásárolja autójukat abban az esetben, ha elvesztik munkájukat, tönkremennének vagy rokkantakká válnak.    

A Hyundai most azonban új irányt keres a vásárlók megnyerésére, ezért mostantól Bridges helyett a 45 éves Paul Rudd hangja szólal meg a koreai cég amerikai hirdetéseiben. Rudd olyan filmekben szerepelt korábban, mint a Felkoppintva, vagy a Negyven éves szűz. A Hyundai célja ezzel egyértelműen a fiatalabb vásárlók megnyerése.


„Olyan hangot kerestünk, amely könnyen felismerhető és az új generációs autóvásárlókhoz köthető” – mondta Steve Shannon, aki a Hyundai Motor America marketing alelnökeként dicsérte Rudd „modernségét”.

Az első Hyundai film, amelyben Rudd feltűnt, a 2015-ös Sonata képességeit bemutató „Co-pilot” névre hallgató reklám, amelyben a hátsó ülésen utazó utastárs folyamatosan kéretlen tanácsokkal „segíti” a vezetőt. Minden egyes alkalommal, amikor szóra nyitná száját, a Sonata navigációja, vagy biztonsági rendszerei megelőzik.  


„A hátsó ülésről vezetők kemény ellenfélre akadtak” – mondja Rudd a bejátszás végén, amelyet a Hyundai reklámügynöksége, az Innocean USA készített az autómárka számára.  

A Hyundai eladásai 1,7 százalékkal emelkedtek augusztusban, míg a Sonata modellé 8 százalékkal magasabbak a tavalyinál. Eközben a teljes amerikai piac 5 százalékkal jobban teljesít, mint 2013-ban.


Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei