10 fokozatú váltók 2014-től


Néhány hónappal ezelőtt mutatkozott be a Hyundai új, 8 fokozatú automata váltója a megújult Genesis-ben, ám az autógyártó nem pazarolja idejét, nemsokára még két fokozatot hozzácsap.

A Bloomberg szerint a Hyundai és a KIA közösen egy 10 fokozatú automatikus váltó kifejlesztésén dolgoznak, amely várhatóan 2014-ben mutatkozhat be és várhatóan a Genesis és az Equus modellekben jelenik majd meg. 


A Hyundai az idén mutatta be új, saját fejlesztésű, nyolc fokozatú váltóját, amely az új Genesis 3,8 literes, közvetlen befecskendezéses V6-os motorjához csatlakozik. Ezzel a 333 lóerős motor még gazdaságosabbá válhatott, mint a korábbi hat fokzatú váltóval. Vélhetően egy 10 fokozatú egységgel a hatékonysága tovább növelhető. 

Azt is érdekes megemlíteni, hogyan állnak a Hyundai-KIA konkurensei ugyanebben a kérdésben. A Lexus volt az első autógyárttó, amely nyolc fokozatú automata váltót kínált a márka LS zászlóshajójához. Az Audi több modelljéhez szintén kínál hasonló egységet. Így most a kérdés az: Vajon a Hyundai-KIA lesz az első, aki 10 fokozatú váltót mutat be? 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei