Újabb ix30 kémfotók


Az AIVolante.it munkatársainak köszönhetően újabb kémfelvételek jelentek meg a Hyundai új középkategóriás egyterűjéről, amint az épp a tesztköreit futja a kaliforniai Halálvölgy forróságában.


Az új modellt valószínűleg ix30 néven fogják piacra dobni és a hírek szerint Amerikában talán már az idei Los Angeles-i Autókiállításon, illetve legkésőbb a januári Detroit-i Autókiállításon bemutathatják, az európai változat pedig minden valószínűség szerint a jövő évi Genfi Autószalonon debütálhat.


Az új autó formája minden bizonnyal sok hasonlóságot mutat majd a 2008-ban Genfben bemutatott HED-5 koncepcióval, így valószínűleg örökli majd a meredeken emelkedő szélvédőt és az oldalíveket.


Jelen pillanatban elég kevés információval rendelkezünk a modellről, ám a híresztelések szerint az utastérben hét ember kényelmesen elfér, az autó meghajtásáról pedig a Hyundai legújabb motorgenerációja gondoskodik majd. Így minden valószínűség szerint a dízelek közül az 1,7 literes 116, illetve 136 lóerős változata, valamint a kétliteres, várhatóan 184 lóerős egység kerülhet a motortérbe, amelyekhez motorleállító rendszer és hatfokozatú manuális, illetve ugyancsak hatfokozatú automata váltó csatlakozhat majd.


Az Egyesült Államok piacára nagy valószínűséggel a 2,4 literes GDi Theta II motorral érkezhet a modell, amelynek teljesítménye 201 lóerő lesz.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei