IsoTorque differenciál a Genesis Coupe-hoz a SEMA Show-n


A Hyundai tervei szerint egy Torvec IsoTorque differeciálművel felszerelt nagy teljesítményű sportkocsit is bemutatnak a 2011-es SEMA Show alkalmával.

Még nem sok információ került napvilágra erről a nagy teljesítményű autóról, ám az már bizonyos, hogy a sportkocsi a Torvec cég által kifejlesztett IsoTorque differenciálművel lesz felszerelve.

A Torvec cég a korszerű gépjármű hidraulikus rendszerek fejlesztésére specializálódott. Egyik fejlesztésük az IsoTorque diferenciálzár, amely nagy mértékben javítja a gépkocsi tapadását, kezelhetőségét, teljesítményét, illetve biztonságát is.  

A legutóbbi hírek szerint a Hyundai mérnökei már több, mint egy éve együtt dolgoznak a Torvec munkatársaival és ezalatt Dél-Koreában és Kaliforniában is jó eredményekkel tesztelték az IsoTorque rendszert.

„Nagyon örülünk az IsoTorque jó eredményeinek és hisszük, hogy megéri beépíteni egy SEMA kiállítási autóba.” – mondta David Dutko, a Hyundai Motor America vezető mérnöke.

Egyelőre semmi egyéb információval nem rendelkezünk az egyelőre csak nagy teljesítményű Hyundai-nak nevezett autóról, ám a legújabb pletykák szerint a rendszert egy hátsókerék-meghajtású Genesis Coupe-ba szerelik majd be.   

Forrás: hyundai-blog.com 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei