Két számjegyű növekedés szeptemberben


A Hyundai Motor és leányvállalata, a KIA Motors kétszámjegyű eladási darabszám-növekedést regisztrálhattak szeptember hónapban, elsősorban a kulcsfontosságú amerikai, illetve kínai piacok mérsékelt növekedésének köszönhetően.  

A dél-koreai kettős úgy számítja, még az év vége előtt eléri az erre az évre előirányzott értékesítési tervét, ám a korlátozott termelési kapacitás, a világválság és a növekvő konkurencia mérsékelheti a növekedés ütemét.

A Hyundai világméretű értékesítési eredménye a tavalyi időszakhoz viszonyítva 14 százalékos növekedést mutatott szeptember hónapban, míg a KIA 16 százalékkal több járművet értékesített, mint tavaly ilyenkor.  

A Hyundai és a KIA is túlteljesítette az egész amerikai piacot, mivel a Hyundai 11,8 százalékos növekedést könyvelhetett el a Santa Fe modell jó teljesítményének köszönhetően, ám az összesített értékesítési eredményük és piaci részesedésük némiképp csökkent az elmúlt hónapban.

A Hyundai és a KIA is rekordeladást könyvelhetett el a kínai piacon szeptemberben, főképp a Sonata és K2 (Rio) modellek iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei