Eon előzetes, felszereltségek és legújabb fotók


A Hyundai India igazán felcsigázza új kisautója, az új Eon iránt érdeklődők figyelmét, akik már alig várják, hogy végre élőben is megismerhessék az új autót.


Az új autó figyelemreméltó megjelenése és várhatóan piacrobbantó ára (átszámítva kb. 1,2 millió Ft) miatt igazi konkurenciája lehet az indiai piacot eddig uraló Maruti/Suzuki Altonak.  A Hyundai most egy kedvcsináló oldalt is elindított az interneten, ahol regisztrálhatunk és elmondhatjuk véleményünket is az új járműről.


A kereskedők október 1-től bizonyos mértékű előleg ellenében már előrendeléseket is felvesznek az autóra annak ellenére, hogy a pontos ár még mindig nem ismert. A dolog érdekessége, hogy amennyiben a várhatóan október 13-án, a hivatalos bemutatással egy időben nyilvánosságra hozott vételár magasabb, mint az elképzelés, abban az esetben visszatérítik a befizetett összeget.


Az Eon 4 felszereltségi szinttel érkezik az indiai piacra: D-Lite, Era, Magna, illetve Sportz, melyek közül a D-Lite az alap, míg a Sportz tekinthető a legfelszereltebb modellnek. Az alapkivitelben csupán a légkondicionáló érdemel említést, más nem kerül az autóba. Az Era változatban emellett már a szervokormány és az első elektromos ablakemelők is megtalálhatóak. A Magna kivitelben minden ablak elektromos mozgatású és központi zárat is kap a vásárló. A Sportz felszereltségét dupla légzsák, illetve ABS teszi teljessé. (Saját vélemény: valahol még az autórádiónak is bele kellett kerülnie a felszereltségek közé, mivel a képeken is látható a hifi.)


Az Eon mozgatásáról a már korábban is említett 814 köbcentis, háromhengeres erőforrás gondoskodik 55 lóerős teljesítménnyel és 76 Nm maximális nyomatékkal. A fogyasztási mérések során 4,7 literes átlagfogyasztást regisztráltak, míg ugyanez az adat az Alto esetében 4,95 liter/100 km. Az autó 13 collos kerekekn gördül, melykere 155/70 méretű gumiabroncsok kerülnek.


A Hyundai India bevezetőkampányának részeként elkészítettek egy tévéreklámot is, íme:


Forrás: motoroids.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei