Infineon hibridrendszer a jövő Hyundai modelljeiben


Az Infineon Technologies AG német cég közleménye szerint a Hyundai Motor Company és a KIA Motors Corporation őket beszállítói közé választotta. Az Infineon cég szállítja a jövőben a hibrid járművek meghajtó rendszereit a két koreai vállalat modelljei, a Hyundai Sonata Hybrid, illetve a KIA Optima számára.

A Hyundai és a KIA, amelyek a világ legnagyobb ütemben terjeszkedő vállalata és ötödik legnagyobb autógyártója az Infineon HybridPACK 1 meghajtó rendszerének és az ahhoz kapcsolódó elektronikus vezérlésének, valamint az elektromos motor inverterének felhasználásában egyeztek meg a német céggel.

A Hyundai és a KIA szándéka szerint jelentősen megnövelik a hibridüzemű járműveik flottáját, így növelve a jelenlétüket az észak-amerikai és dél-koreai hibrid piacon. Az Infineon már el is kezdte a HybridPACK 1 meghajtórendszer szállítását, amely kifejezetten a 30 KW-nál nem nagyobb teljesítményű hibrid elektromos járművek (HEV) részére fejlesztettek ki. Általában kétféle meghajtó rendszer kerül a hibridekbe. A belsőégésű motorokkal összehasonlítva a hibridek a regeneratív fékezés és gyorsítás energiájának felhasználásával az üzemanyag-fogyasztás 15-35 százalékát takarítják meg.           

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei