Mégis készül családi Veloster?


A Car and Driver magazin szerint a nemrég bevezetett Veloster modell kínálata a közeljövőben bővülni fog, az eddigi különleges, négyajtós ajtómegoldás mellett egy hagyományos, ötajtós karosszériaforma is megjelenik.

Megjelenésekor formabontó volt a Veloster, hiszen a vezető oldalán egyetlen hosszú ajtóval, míg az utas oldalán két rövidebb ajtóval rendelkezett, amely így egyesítette a kupéforma sportosságát és a praktikumot. Most azonban szembesültek azzal az igen egyszerű problémával (amellyel annak idején a Mini a Clubman bevezetésekor), hogy egyes piacokon rossz oldalon helyezkedik el a vezető. Ilyen pl. az Egyesült Királyság is, ahol a vezető a jobb oldalon ül. Ezt az akadályt hivatott kiküszöbölni egy plusz ajtó, amellyel viszont hagyományos, ötajtós modellé válik a Veloster.

A legújabb hírek szerint azonban az újonnan kifejlesztett változatot nemcsak azokon a területeken dobják majd piacra, ahol angol minta szerint közlekednek, hanem akár az USA piacára is bevezethetik.

Nem a Veloster lesz az egyetlen ötajtós modell, amelynek megjelenésére számíthatnak az amerikaik, hanem a nemrég bemutatott új i30 is bemutatkozhat az óceán túlpartján. A koreai autógyártó ugyanis úgy véli, van elég tér mindkét modell számára.

Eunjoo Shin, a Hyundai termékigazgatója is nemrég úgy nyilatkozott, hogy valóban terveznek egy ötajtós változatot a Veloster modellből.  

Ez volt az első olyan megnyilvánulás, mely szerint valóban tervezik a Veloster modellkínálat kiegészítését. A dolog tisztázására Ben Hershmannt, a Hyundai Australia PR menedzserét is felkérték, aki azonban nem tudott érdemi választ adni a kérdésre.

Ausztráliában az év végén mutatkozik be a Veloster modell, így Hershmann szerint még túl korai az újabb verzióról beszélni. Jelenleg a 2+1 ajtós Veloster bevezetése a legfontosabb célkitűzése a vállalatnak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei