Tovább tesztelik az új KIA Ceed-et is


A Hyundaihoz hasonlóan a KIA Ceed is nemsokára megújul. Habár a testvér i30 már Frankfurtban bemutatkozott, nem sok van már hátra a Ceed premierjéig.

Egy spanyol olvasónak sikerült legutóbb lencsevégre kapnia két új Ceedet, amint a Barcelona melletti Vilafranca del Penedesben haladnak. Vélhetően az IDIADA Mérnöki és Homoloizációs Központ tarragonai bázisára igyekeztek a járművek.


Az új Ceed orr részén minden valószínűség szerint feltűnik majd az újabb modelleknél megszokott tigrisszáj motívum, míg technikájában a már bemutatott Hyundai i30-cal osztozik, így valószínűleg a benzines GDi és dízel CRDi motorok széles választéka az új Ceedben is megjelenik, melyekhez hatfokozatú manuális, vagy hatfokozatú (talán duplakuplungos) automata váltómű is kapcsolódhat.

Hallani híreket egy igazán erős háromajtós sportváltozat megjelenéséről is. Mivel a Hyundai i30-ból is várható háromajtós, elképzelhető, hogy mindkét márkánál megjelennek az 1,6 literes, turbómotorral felszerelt és akár 200 lóerővel rendelkező méregzsákok is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei