Beltérfotó az új ix30-ról


Nyilvános benzinkúton tankolt egy ix30 prototípus, így közszemle tárgyává válhatott a modell és ezt kihasználva sikerült felvételt készíteni a készülő egyterű műszerfaláról is.


A felvételek még tavaly készültek az autóról, amint egy német benzinkúton üzemanyagot tankolnak a járműbe. Ez volt a mai napig az egyetlen olyan alkalom, amikor az autó belteréről is sikerült fotókat készíteni.


Az akkor még csak HED-5 néven emlegetett autó belső teréről készült fotón az is jól kivehető, hogy a mérnökök a vezetőülést vörös, míg az utasülést szürke bőrrel vonták be. Így elég kontrasztossá vált a beltér, ami a várhatóan hétüléses egyterű egész belső terére is igaz, hiszen a kormány borítása és az ajtókárpit vörös, míg a műszerfal szürke színekben pompázik. Ezt az elegyet teszi teljessé a multifunkciós kormánykerék fehér gombjai.

A műszerfal vonalvezetése kissé elrugaszkodik az eddigi iránytól, ám tekintettel arra, hogy a felvétel elég régen készült, elképzelhető, hogy azóta már újratervezték a belsőt.


A külső felvételek alapján megállapítható, hogy az autó formanyelve a mostani Hyundai formavilágba illeszkedik majd. Elöl az i40/új i30 lámpatestjeinek vonalvezetése köszön vissza a takaróponyva alól, a hűtőrács pedig a már megszokott hatszögletű formában fog megjelenni. A hátsó lámpákban valószínűleg LED-ek világítanak majd, csakúgy, mint az index a visszapillantó tükrökben.


Az új egyterű érkezése még mindig bizonytalan, hiszen 2010. óta időről időre előbukkannak a tesztjárművek fotói. Remélhetőleg 2012-ben végre bemutatkozhat az új ix30.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei