Bemutatták a Hyundai eddigi legkisebb autóját


Tegnap, helyi idő szerint a déli órákban, Indiában bemutatkozott a nagyközönségnek a várva várt új Hyundai kisautó, az EON.

Az indiai Álmok Palotájában megrendezett világpremieren a vállalt minden jelentősebb képviselője megjelent. A több, mint egy órás premier keretein belül egy látványos show keretein belül ismerhették meg a résztvevők az indiai kultúrának fejlődését, illetve a Hyundai viszonyát Indiával, valamint a világgal.


A bemutató során végre ismertették a pontos árakat is. A legolcsóbb EON már 1,2 millió Ft-nál kevesebbnek megfelelő rúpiáért hazavihető, ám a legjobban felszerelt változat sem sokkal kerül többe 1,5 millió Ft-nál.


Nekünk, európaiaknak szomorú hír, hogy a Hyundai nem tervezi a kisautó európai exportját. Jelenleg csupán az indiai piac kielégítése a fő cél, ám későbbiekben lehetséges exportpiacok között említették Dél-Afrikát, illetve Dél-Amerikát.


A kisautó tervezése során kimondottan az kispénzű indiai vásárlók igényeinek kielégítése volt a legfontosabb célkitűzés, így pl. csupán a legjobban felszerelt változatban érhető el a vezetőoldali légzsák.




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei