Dél-Koreában már adókedvezménnyel segítik az elektromos autók elterjedését


Dél-Korea 4,2 millió wont (3.590 USD) adókedvezményt ad minden olyan autóvásárlónak, aki elektromos jármű mellett dönt. Ezt a koreai kormány adta hírül és az intézkedés az elektromos autók elterjedését hívatott szolgálni.

Az idén december elsején életbe lépő, adókedvezményről szóló rendelkezés szerint az új elektromos járművet vásárló 5 százalék visszatérítést kap a fogyasztási adóból, amely egyébként magában foglalja az oktatási adót is. A vevő további 7 százalék kedvezményt kap a forgalomba helyezés költségeiből.  

A végleges rendelkezésben szereplő összeg azonban kevesebb, mint arra korábban számítani lehetett, akkor ugyanis 6 millió won támogatásról szóltak a hírek.

„A kormányzat továbbra is folytatja és bővíti az adókedvezményeket , hogy segítse az elektromos autók elterjedését.” – tette közzé a Tudomány és Gazdasági Minisztérium nyilatkozatában.

Dél-Koreában a jövő év elején bemutatják az első elektromos kisautót, amely a hyundai új BlueOn modellje (vagy annak KIA megfelelője) lesz. Az iparágban vezető konzorcium 2014-re egy középkategóriájú elektromos autót is kifejleszt, vagyis három évvel a tervezett bemutató előtt már készen lesz.  

Az adókedvezmények bejelentésével egyidejűleg a kormányzat meghatározta az elektromos járművek gazdaságosságát meghatározó elvárásokat, köztük a maximális sebességükre, illetve hatótávolságukra vonatkozó adatokat.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei