A Hyundai Motor Group 13 modellje várhatóan eléri a 100 ezres darabszámot


A Hyundai-KIA három további modelljének tengerentúli eladása elérheti a 100 ezres darabszámot idén, amellyel összesen 13-ra emelkedik Dél-Korea legnagyobb autógyártójának legnépszerűbb modelljeinek száma.  

A vállalat közleménye szerint három modell értékesítése augusztusban máris átlépte a 100 ezres határt, beleértve az Elantrát és a Sonata modelleket, míg a Hyundai további hat modellje csupán egy lépésre van attól, hogy elérje ugyanezt.  

Az Avante és a Verna modellek augusztusig több, mint 80 ezres eladást produkáltak, míg a Grandeur és az Avante XD modellekből 70 ezer darab került értékesítésre, míg az i10 modell több, mint 90 ezer példányban kelt el.

A KIA Motorsnál a Morning, a Sorento R és a Soul várhatóan szintén átlépheti a 100 ezres darabszámot még az év vége előtt.  

A három új modell – a Grandeur, a Verna (Kínában) és a KIA Soul modellje (az USÁ-ban) – szintén beléphet a 100 ezresek klubjába még idén.  

A vállalat illetékesei szerint a jelenlegi ütemet figyelembe véve 13 modell eladási darabszáma haladhatja meg a 100 ezres szintet még az év vége előtt.

Az elmúlt évben a Hyundai hét modellje érte el a 100 ezres ealdási darabszámot, amelyből néhány elérte a 200 ezres szintet is, míg három KIA modell eladásai haladták meg a 100 ezres darabszámot.  

Forrás: arirang.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei