Consumer Reports: Kiábrándító Sonata Hybrid


Még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is veszik a Hyundai modelljeit és néhányat a Consumer Reports is igen jónak értékel. Ám a legutóbbi teszt résztvevője, a Hyundai Sonata Hybrid pontszáma meg sem közelíti az alapot szolgáltató Sonata eredményét.

A hagyományos üzemű Sonata kiváló kezelhetőségével kényelmes utazást biztosít. Ezzel a legmagasabb pontszámot érte el a CR tesztjében. Ám a hibrid változat már egészen másmilyen.

A féktávolságok lényegesen nagyobbak és nem lehet olyan könnyedén kezelni az autót vészhelyzetben sem. A CR mérnökei alacsony gördülési ellenállású abroncsai segítik az alacsony üzemanyag-fogyasztás elérését, ám túl kevés tapadást biztosítanak. A hibrid változat az elektromos-benzin üzemmód váltáskor sem jeleskedik, az átmenet nem zökkenőmentes.  

Habár maga a Sonata Hybrid kiábrándító, ez a Hyundai-nál kivételes jelenség.

Általánosságban nézve a Consumer Reports hatalmas fejlődést lát a Hyundai modelleknél. Általában jól teljesítenek és ár-érték arányuk verhetetlen.

A Hyundai Elantra a CR szerint a legjobb autó a kategóriában, fürgeségével és komfortosságával. A Genesis szintén kategóriájának legjobb képviselője. Egy luxusautó szolgáltatásait nyújtja sokkal olcsóbban, mint a konkurensek.

Ezeken túlmenően a Hyundai az Egyesült Államokban kimagasló, 10 év, illetve 100.000 mérföld (160 ezer km) garanciát vállal az autó jelentős részére.

Forrás: wilx.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei