Jövőre már termel a Hyundai brazil üzeme


2012 áprilisában elkészül a brazíliai Piracicaba városában felépített Hyundai összeszerelő üzem, és a gyár megkezdheti a termelést. Az üzemben akár 150 ezer autó is készülhet egy évben.

A termelés várhatóan egy olyan új modellel indul meg, amelyet eddig még senki nem látott. Vélhetően ez a gyári kódnéven "HB" néven emlegetett és kémfotókon már sokat látott modell lesz. Az i15 néven is emlegetett újdonság végleges neve még nem dőlt el, legalábbis a Hyundai helyi PR vezetője szerint.

 



Az üzem 2012 áprilisában kezdi meg a termelést, ám ez még csak egy tesztidőszak lesz, a vásárlók számára készülő autók összeszerelése novembertől indulhat meg, akkor várhatóan egy lépcsőshátú változat fog először bemutatkozni a nagyközönségnek.

A gyártás első szakaszában kimondottan a brazil piacra termel a vállalat, ám később mindenképpen tervezik az exportot más országokba is. Ekkorra már egy egész modellcsalád készül majd a piracicabai üzemben, a lépcsőshátú mellett egy ötajtós, valamint egy terepjáró is a jövőbeli kínálat részét képezi majd.


A Hyundai vadonatúj gyárával összesen 5000 ember dolgozhat majd Brazíliában közvetlenül az autógyártásban. A Hyundai ebből 2000 dolgozónak ad munkát, 3000 fő pedig egyéb vállalatoknál talál munkát. A beszállítói piaccal együtt ez együüttesen több, mint 20000 munkahely teremtését jelenti a térségben.

Jelenleg a Hyundai üzemben 80 fő dolgozik, akiket már képzésre kiküldtek Koreába. A további dolgozók felvételére 2012. elején kerülhet sor.

Bővebben: tribunatp.com.br

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei