Bob Lutz szerint a Hyundai a mai „Nagy Hármak” egyike


Egyik legutóbbi interjújában Lutzot az autóipar jövőjéről faggatták, illetve megkérdezték tőle, kik lesznek a jövő főbb játékosai. Lutz válasza szerint ezek a márkák: GM, Hyundai és Volkswagen.

Bob Lutz, az autóipar egyik óriása ismét a címoldalakra került. Nyilvánosságra került ugyanis, hogy Lutz vezető tanácsadóként visszatért a General Motors-hoz, illetve emellett a VIA Motors elektromos járműveket gyártó cég igazgatótanácsának tagjává is vált. Emellett Lutz a Lotus tanácsadója is.

Arról semmi kétség nincs, hogy amikor Lutz az autóiparról nyilatkozik, arra az egész iparág – beleértve a vezetőket is – nagyon odafigyel.

Lutz a Manager Magazinnak nyilatkozva elárulta, szerinte a GM, a Hyundai, illetve a Volkswagen lesz az a három márka, amely a jövőben meghatározza az autóipar fejlődését.

Lutz szerint ugyanakkor a japán autógyártók, mint a Toyota, illetve a Honda, sokat veszítettek pozíciójukból.

„Nemrég még azt hitték az elemzők, a világ vezető autógyártója címért a GM, a Toyota, illetve a Honda fog küzdeni. Ez mára megváltozott. A Nagy Hármak ma már a GM, Volkswagen és a Hyundai. A Toyota szerencsecsillaga leáldozóban van. A japánok elvesztették a kikezdhetetlen minőségi hírnevüket. Az autóik pedig nem feltétlenül szépek, a vezetési élményük pedig messze alulmúlja az európai vagy amerikai autók nyújtottat.

A GM viszont javított a műszaki, pénzügyi és általános állapotán azóta, hogy csődhelyzetbe került. Ha a platformok megosztását vizsgáljuk a márkákon belül a GM mindig versenyképes volt ezen a téren. Higgyék el: a GM meg fog küzdeni a Volkswagennel és a Hyundai-jal."

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei