Genesis Coupe Hurricane SC Edition a SEMA Show-ra


Ahogy azt már az előző posztokból is láthattuk, a Hyundai igazán kitesz magáért az idei SEMA Tuning Show alkalmából.

Többek között ott lesz a Veloster rallyváltozata, a PM Lifestyle által felkészített Veloster is. Ám nem csak Velosterekből fog állni a Hyundai kínálat a show-n, lesz ott Genesis Coupe is, nem is akármilyen, egy speciális Hurricane Edition névre keresztelt változat.

A különleges név SC megjelölése mögött egy turbófeltöltő áll.Ebben az esetben egy Magnuson intercooler is bekerült a motortérbe, amelyet a Hyundai amerikai fejlesztőmérnökeivel közösen dolgoztak ki, így több, mint 450 lóerősre sikerült feltornászni a 3,8 literes motor teljesítményét.

A turbó nemcsak bemutatócélokat szolgál, legalábbis David Dutko, a Hyundai egyik mérnöke szerint. "A V6 motort és az egész autót felkészítettük a többletteljesítményre. A mérnökök évek óta együtt dolgoznak a Magnusonnal a jövő Hyundai modelljeinek teljesítménynövelése érdekében."

Az SC Hurricane másik különlegessége a teljes Rhys Millen versenykarosszéria elemei. 19 collos Enkei felnik Hankook gumikkal, magasfényű kipufogók, LED fényszórók és hátsó lámpatestek. A Bilstein felfüggesztés, a Brembo fékek, hűtésre szolgáló nyílások tovább növelik a teljesítményt. Belül Lexikon audiórendszer, Katzkin bőr-velúr ülések és egyéb változtatások szolgálják a kényelmet.

Az autót a többi Hyundai-jal együtt a november elején megrendezésre kerülő SEMA Show alkalmával mutatják be Las Vegasban.

Forrás: thecarblogger.net

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei