Hyundai i30 Blue


A Hyundai bejelentette, hogy a legújabb Focus ECOnetic mintájára elkészíti az új i30 környezetkímélő változatát. A bejelentés szerint a 100 g/km alatti károsanyag-kibocsátású Blue modell jövő év elején mutatkozik be.

A modell kiemelkedő takarékosságát a szokásos elemekkel érik el, így a Blue modell alapfelszereltségének része lesz a motorleállító rendszer, az alacsony gördülési ellenállású abroncsok, egy különleges motorvezérlő rendszer, illetve a modellsorozat 1,6 literes dízelmotorjának átdolgozott változata is.


A bejelentés egyelőre szűkszavúan nyilatkozik az üzemanyag-fogyasztásról, illetve a károsanyag-kibocsátás mértékéről, csupán annyit közöltek, a károsanyag-kibocsátás 100 g/km alatt várható. Az azonban bizonyos, hogy emellett az 1,6 literes motor 126 lóerőt teljesít majd. Amennyiben ez így lesz, az i30 Blue a kategóriájának legerősebb környezetkímélő autója lehet.   

A Hyundai eddig az i10, i20, illetve i40 modellekből készített Blue változatot, ám elektromos modell nem szerepel a Hyundai jövőbeli terveiben. A Hyundai Europe vezetője, Alan Rushforth szerint: „Terveink a belsőégésű motorra összpontosulnak.”


A vállalat biztos abban, hogy az új i30 a jelenlegi modell sikereit viszi tovább. Ennek eléréséhez számos olyan kiegészítő hozzájárulhat, mint pl. az érintőképernyős navigáció, kétzónás automata klíma, napfénytető, illetve a Hyundai embléma alatt elrejtett tolatókamera. A három fokozatban – Comfort, Normal és Sport – állítható Flexsteer kormányrendszer a modell sportosságát is kihangsúlyozza.  

A belső források szerint hamarosan megismerhetjük a háromajtós változatot is, amely várhatóan a jövő márciusi Genfi Autószalonon fog bemutatkozni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei