EU tisztviselők Hyundai ix35 FCEV-ben


Az Európai Unió által támogatott Üzemanyagcella és Hidrogén Közös Vállalata (FCH JU)a Hyundai ix35 üzemanyagcellás elektromos változatát (FCEV) választotta ki arra, hogy demonstrációs járműparkot hozzon létre és ezzel a való világban népszerűsítse a hidrogénnel hajtott üzemanyagcellás technológiát.

A bejelentés szerint – amelyet az FCH JU által szervezett „Közös Technológia Fejlesztések: Innováció akcióban” elnevezésű brüsszeli kiállításon tettek – az ix35 FCEV járművet az Európai Parlament képviselői, a biztosok, EU tisztviselők és más döntéshozók számára is elérhetővé teszik, hogy 2012 márciusáig teszteljék.

Ez a döntés közelebb hozza a Hyundait a hidrogén üzemanyagcellás technológia 2015-ben beinduló kereskedelmi célú felhasználásához. A 2010-es Genfi Autószalonon bemutatott ix35 modell fontos innovációs lépés a korábbi Hyundai FCEV technológiákhoz képest, hiszen az új fejlesztésnek köszönhetően 55 százalékkal nagyobb hatótáv és 80 százalékos gyártási költségcsökkentés érhető el.  


A Hyundai a világon vezető márkává vált az üzemanyagcellás technológia területén, amióta egy kimondottan erre a célra felállított koreai kutatóintézet közreműködésével 2000-ben bemutatta a Santa Fe FCEV-t.

Korábban a Hyundai aláírt egy szándéknyilatkozatot, mely szerint Koppenhága vezetésével Dániában kiépítik a megfelelő infrastruktúrát az üzemanyagcellás technológia számára.


Maria da Graça Carvalho, az FCH-JU Ipari Bizottságának tagja és szóvivője szerint: „Az olyan üzemanyagcellás gépjárművek, mint az ix35 FCEV, remek lehetőséget kínálnak, hogy küzdjünk a magas szén-dioxid kibocsátás ellen, csökkentsük a szénhidrogénektől függést és közben segítsük a gazdasági fejlődést. Biztos vagyok benne, hogy az Európai Parlamentben lévő képviselőtársaim is élnek majd a hidrogén technológia kipróbálási lehetőségével.”


Chang Kyun Han, a Hyundai Motor Europe vezetője hozzátette: „Örülünk annak, hogy a Hyundai ix35 FCEV-t választották a szervezet demonstrációs járműveként. Teljes mértékben támogatjuk a szervezet hidrogén és üzemanyagcellás technológiát támogató és a döntéshozók, véleményformálók számára folytatott népszerűsítő kampányát. Ezzel a bejelentéssel is közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, mely révén 2012-re reményeink szerint több, mint 30 darab Hyundai ix35 FCEV rója majd Európa útjait.”

Az ix35 FCEV a díjnyertes hobbiterepjáróra, az ix35 modellre épül, amelyet Európában terveztek az európai igények figyelembevételével.

Forrás: cisionwire.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei