A Hondának kedvez leginkább a Hyundai bakija



A Honda számára nagy pofon volt a 2010-es Detroiti Autószalon, ahol bejelentették, hogy immár nem a japán márka, hanem a koreai Hyundai Amerikai legtakarékosabb márkája. A Honda akkor azt mondta, a Hyundai győzelme „tovább motivál bennünket.”

Úgy tűnik, eljött a visszavágó ideje. Miközben a Honda nagy erőkkel készül az átdolgozott Civic kisautóval és az új Accord eladásai felfutóban vannak, a Hyundai és Kia márkák elismerték, hogy autóik fogyasztási értékei valóban nem felelnek meg a katalógusban megadottakkal.


„Az időzítés tökéletes a Honda számára.” – mondja Jake Fisher, a Consumer Reports magazin autótesztelési vezetője. „Gazdaságosságban nem tudtak lépést tartani a Hyundai és más márkákkal.”

A Hyundai bakija több autógyártó számára lehet kedvező. A Toyota, a Nissan és a Ford mind új, gazdaságos modelleket hirdetnek. Mégis, a Honda húzza a legtöbb hasznot a Hyundai félrelépéséből. Az elemzések szerint a Hyundai eladásai akár 11 százalékot is eshetnek a következő hónapokban, miközben a Honda autóit nagyon gyakran hasonlították össze a Hyundai azonos kategóriájú modelljeivel.

„Akik most a gazdaságossági botrány miatt elfordulnak a márkától, elsősorban a Honda irányába lépnek, amely szintén közismerten gazdaságos autókat gyárt.” – mondja Jessica Caldwell, az Edmunds.com elemzője. „A Honda szakít legnagyobbat.” Szerinte a Ford is sok előnyhöz jut ezáltal.


A fogyasztási hibát kirobbantó EPA novemberben közölte, a Hyundai és Kia új fogyasztási adatokat tesz közzé „legtöbb 2012-es és 2013-as modelljénél”, az eddigieknél magasabb értékekkel. A vállalatok elnézést kértek a történtekért és kompenzációként üzemanyagkártyákat ajánlottak fel az ügyfelek részére.  

A Honda vezetői azt állítják, ők nem fognak hasonló módon hibázni. „Konzervatívan kezeljük az EPA számításait.” – mondja Mike Accavitti, a Honda amerikai marketingvezetője. „Háromszorosan ellenőrizzük adataink helyességét azért, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a vásárolt autóik tényleges fogyasztásával.”

A 2010-es bejelentésig a Honda 33 éven keresztül vezette a gazdaságossági rangsort, legalábbis az EPA módszerei szerint.  

Forrás: omaha.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei