Az új Santa Fe a Miami Autókiállítás sztárja



Az amerikai Déli Autós Média Szövetség (SAMA) „A Kiállítás Szabadidő-autója” címmel jutalmazta a vadonatúj Hyundai Santa Fe Sport modelljét a 42. alkalommal megrendezésre került Miami Autókiállítás alkalmával.

A vezető autós médiumok képviselőiből álló zsűri azután hozta meg döntését, hogy áttekintette a kiállítás teljes szabadidő-autó, pick-up és crossover kínálatát. Idén első alkalommal osztották ki a „Kiállítás Szabadidő-autója” címet, amelyet a Hyundai új terepjárója érdemelt ki.  

A Hyundai megtiszteltetésnek veszi, hogy a zsűri a márka Santa Fe Sport modelljének ítélte a díjat.” – mondta Jim Trainor, a Hyundai Motor America PR vezetője. „A Santa Fe modell remek példa a Hyundai elkötelezettségére, amellyel a felszereltségek gazdag kínálata által az elvártnál is nagyobb értéket ad a dél-floridai fogyasztók számára is.” – tette hozzá Trainor.

A 2013-as modellévre teljesen átalakult Hyundai Santa Fe két eltérő karosszériaváltozattal és többféle belső térrel rendelhető. Az ötszemélyes Santa Fe Sport modellt közvetlen befecskendezéses négyhengeres motorok mozgatják, amelyhez aktív kanyarvezérlő, négykerék-meghajtás és akár 40/20/40 arányban ledönthető hátsó ülések és panoráma  napfénytető is kapcsolódhat.   


„A Santa Fe méretben és felszereltségben egyaránt tökéletesen megfelel a kor elvárásainak. Remek autót kap a vásárló a pénzéért, így megérdemelten kapta a Kiállítás Szabadidő-autója címet.” – mondta Jaime Florez, a SAMA elnöke.

A SAMA 2007-ben több, mint 100 déli régióból származó újságíróból és PR menedzser közreműködésével jött létre. A megalapításkor létrehozott díjuk célja megismertetni a Miami Autókiállítás autóiparban kimagasló teljesítményt nyújtó típusát kiemelni és elismerni. Az idei „A Kiállítás Szabadidő-autója” cím a korábbi évek „A Kiállítás Koncepcióautója” helyére került.

A Santa Fe mostani elismerésével csatlakozik a Hyundai Genesis modellhez, amely 2008-ban kapta meg a „Kiállítás Csillaga” elismerést ugyanitt.

Forrás:bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei