A jövő Hyundai motorjai



A Hyundai dél-koreai fejlesztőközpontjában megrendezett 12. Hyundai-Kia „International Powertrain Conference” rendezvényen a vállalat bemutatta jelenlegi és jövőbeli motor és erőátvitel kínálatát.

A konferencia legfontosabb eleme az autógyártó turbófeltöltéses benzinmotorjainak következő generációja volt, amelyek a fejlesztők szerint magas teljesítményük mellett alacsony fogyasztással és károsanyag-kibocsátással rendelkeznek.

A Hyundai kínálatában már most is megtalálhatóak az 1,6 és 2,0 literes T-GDi motorok, ám ezeket a jövőben kiegészítik a „kicsi, de erős” egységek, követve az iparágra jellemző méretcsökkentési trendeket. Ennek megfelelően a konferencián kiállították az új Kappa 1,0 TCI (Turbocharged Intercooler) és az 1,2 literes T-GDi benzines erőforrásokat.
  

Az 1,0 TCI 105-106 lóerős teljesítményre és 137,3 Nm-es nyomatékra képes, amelynek motorblokkja alumíniumból készül, integrált turbófeltöltővel, műanyag szívócsővel és hengerfejjel rendelkezik.

A koreai autógyártó a két újdonság mellett kiállította a már sorozatban készülő Gamma 1,6 T-GDI, Nu 2,0 CVVL és a Theta 2,0 T-GDI benzines, valamint az U2 1,1 VGT és az Euro 6 szabványnak is megfelelő 2,0 literes CRDi dízel erőforrásokat is, illetve a Kappa fokozatmentes (CVT) váltóját is.  

A Hyundai a jövőben „testreszabott” erőforrásokat kíván fejleszteni a különböző régiók számára annak érdekében, hogy ezzel is növelje versenyképességét. Amerikában és Kínában például növeli a turbófeltöltéses modelljeinek kínálatát, etanollal is működő motorokat fejleszt az olyan országok számára (pl. Dél-Amerika), ahol ezek közkedveltek, illetve olyan erőforrásokat kínál, amelyek bármilyen időjárási körülmények között ugyanazt a teljesítményt nyújtják azokra a területekre (pl. Oroszország), ahol erre igény van.  

Forrás: carscoop.blogspot.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei