Minőségre törekszik a Hyundai Motor India is



A Hyundai Motor India bejelentette új „Minőség a Mennyiség előtt” stratégiáját, amely összhangban áll a vállalat globális stratégiai irányzatával.

A dél-koreai autógyártó az elmúlt időszakban változatos, igen jól felszerelt autókínálatával ás értékarányos árazásával ért el hatalmas eredményt Indiai autópiacán, ahol a kereslet meghaladja a kínálatot. A Hyundai is termelési kapacitásai feletti igénnyel néz szembe, ám a konkurencia erősödésével mégis úgy határozott, lassítja termelését.

R. Sethuraman, a Hyundai Motor India pénzügyi és vállaalati ügyekért felelős vezetője mégis diplomatikusan csak annyit árult el: „Jelenleg nincsenek még konkrét tervek. Az egyensúlyt globálisan kell meghatározni.”

A vállalat éves termelésének lassítása mögött minden bizonnyal az áll, hogy nem szeretnék, ha az általuk összeszerelt gépkocsik hibásan kerüljenek ki a gyárból, mivel a termelés gyorsulásával kevesebb idő jut a minőségi ellenőrzések elvégzésére. A döntés azonban megdöbbentett néhány indiai és dél-koreai Hyundai vezetőt, ugyanis a dél-koreai anyavállalat állítólag éppen a termelés felgyorsítására utasította nemzetközi szervezeteit a hatalmas kereslet és korlátozott termelési kapacitások miatt.   

Nyilvánvalóan a Hyundai hatalmas hazárdjátékba kezd a minőség előtérbe helyezésével egy olyan piacon, mint India, ahol nehezen megszerzett piaci részesedését próbálja megtartani. A HMIL a második legnagyobb személyautó-gyártó a Maruti/Suzuki mögött, viszont a harmadik helyen álló Tata Motors szorosan a nyomában jár. A Tata Motors máris úgy tekinti, megszerezte a második helyet a Hyundaitól és a koreai gyártó jelenlegi stratégiája értelmében ez akár meg is valósulhat.  

Forrás: cartrade.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei