A Hyundai i30 az Év Autója döntőjében



Az európai Év Autója zsűrije nemrég meghozta döntését, amellyel nyolc autóra szűkítette azon modellek listáját, amelyek közül választják ki a 2013-as Év Autóját.

Az eredetileg 34 jelölt között volt két Hyundai, illetve két Kia modell: a Hyundai az i30 és a Santa Fe, míg a Kia a cee’d és az Optima típusaival képviseltette magát. Mellettük olyan tradicionális típusok legújabb modelljei is helyet kaptak, mint az Audi A3, BMW 3, illetve a Mercedes Benz A osztálya.


A Hyundai vezetői korábban olyan nyilatkozatot tettek, amely szerint mindent el fognak követni azért, hogy az Év Autója választáson a koreai márka egyik modellje diadalmaskodjon. Úgy tűnik, a vezetők lobbi tevékenysége eredményes volt, ugyanis a most nyilvánosságra hozott szűkített, összesen nyolc autóból álló listán megtalálható az új Hyundai i30 modell is.

A Hyundai új i30-as modellje sokkal igényesebbre, felnőttesebbre sikeredett, amely immár nemcsak az árával, hanem képességeivel is valódi konkurenciát jelent a kategória éllovasai számára, amelyek egyike, a hetedik generációs Volkswagen Golf szintén szerepel a listán.


Az i30 és a Golf mellett a két magyar taggal is rendelkező nemzetközi zsűri az alábbi modellek közül választja ki az Év Autóját: Ford B-Max, Mercedes A osztály, Peugeot 208, Renault Clio, Toyota GT86, Volvo V40.

A hivatalos eredményt a 2013-as Genfi Autószalonon hozzák nyilvánosságra 2013. március 4-én.  

Forrás: carsuk.net

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei