Felfrissült a Grandeur is



A Hyundai Motor Company mindent elkövet annak érdekében, hogy hazai vásárlóit megtarthassa, így nemrég a Grandeur/Azera modell is modellfrissítésen esett át.

A Hyundai 2011. januárjában mutatta be az 1986. óta futó Grandeur modelljének ötödik generációját Dél-Koreában, ahol már évek óta kategóriájának egyik vezető modellje. A Dél-Korea és az Egyesült Államok, illetve az Európai Unióval korábban megkötött szabadkereskedelmi egyezmény hatására egyre élesedő verseny azonban rákényszerítette a Hyundait, hogy előrébb hozza a Grandeur frissítését.


Az új Hyundai Grandeur 2013-as modellként továbbviszi a típus már megismert értékeit, ám külső-belső elemeiben, felszereltségében még tovább finomodott.


Az új modell külső megjelenése az Equushoz hasonló módon finoman újult meg, így a nagyobb luxusautóhoz hasonlóan az eddig vízszintes hűtőrács átadta helyét egy függőleges osztásúnak. Ezen túlmenően új rajzolatú könnyűfém keréktárcsákat is kapott az új Grandeur.


A külső finom átalakulása mellett természetesen a belső értékek sem maradtak érintetlenek, így az opciók listája jóval több elemet tartalmaz. Alapáron új, 6 hüvelykes TFT LCD monitor került az autóba, amely a magasabb felszereltségi szinteken egy 8 hüvelykes navigációnak adja át a helyét. Már az alapváltozatban is helyet kapott a tolatókamera, amelyet természetesen kiegészít a tolatóradar is, magasabb szinten pedig a kamerák az autó minden oldalát mutathatják  


Újdonság az automatikusan működő távolsági fényszóró opció is, amely felismeri a szembejövő autót és ennek megfelelően szabályozza a fényszórót, illetve a tompított világítást. Ezenkívül sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, guminyomás-ellenőrző rendszer is megtalálható az új Grandeur fedélzetén.


Az új Grandeur árusítása már megkezdődött Dél-Koreában.   


Forrás: blog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei