Indiában piacvezető lett az Elantra



A dél-koreai Hyundai Motors Elantra modelljéből több fogyott az elmúlt három hónapban, mint a konkurens Toyota Corolla Altis és a Chevrolet Cruze modelljeiből.

Az India második legnagyobb autógyártójának számító Hyundai, amely az utóbbi években a Santro, i10 és az i20 kisautóiról vált ismertté, az Elantra modelljével most először szerezte meg a prémium limuzin szegmens harmadát, megelőzve ezzel a 20 százalékos Corolla és a Cruze 17 százalékos részesedését.  

„A kis- és kompakt kategóriában már erősek vagyunk, de a hosszú távú stratégiánk része ugyanezt elérni a közép-, prémium és szabadidő-autó piacán is.” – mondta Rakesh Srivastava, a Hyundai Motor India marketing igazgatója.  

Az Indiában Neo Fluidic Elantra névre keresztelt modell augusztusi premierjét követően szinte azonnal átvette a szegmens vezető helyét a Corolla Altis modelltől. Az egykor piacvezető Honda Civic modellje szinte labdába sem tud rúgni, hiszen havonta mindössze 50 darab fogy az óriási piacon.


Az Indiát uraló kis- és kompakt autók mellett a prémium limuzin szegmens az autópiac mindössze 1 százalékát jelenti, ráadásul 2012. első hét hónapjában 50 százalékot esett vissza ez a piac, mivel csupán 14823 darab fogyott a tavaly április és október közötti 22352 darab helyett.   

A magas kamatköltségek, hullámzó üzemanyagárak, magas inflációs ráta és a gazdaság egészének lassulása miatt egyre kevesebb az érdeklődés a helyi piacon az autók iránt, így az autógyártók szövetsége a növekedési kilátásaikat nemrég kénytelenek voltak 1-3 százalékra csökkenteni.

A szűkülő piaci szegmens pedig áldozatokat szedett. A Honda már nem tervezi idén bevezetni a Civic újabb generációját, míg a Maruti Suzuki csendben kivonta a piacról a Kizashi limuzint.

Eközben a Hyundai hatalmasat robbantott az Elantra új generációjával, valamint az év közepén bevezetett Sonata modellel is. A vállalat az Elantra sikerességét a 360 fokos marketing kampányban látja, amely „Signature Success” (A Siker Jelképe) kampánya a média minden képviselőjénél valamilyen formában jelen volt.  


Forrás: economictimes.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei