Nem kell többé kulcs a jövő Hyundai modelljeihez



A Hyundai olyan új alkalmazást mutatott be, amellyel 2015-től kulcs helyett elég az okostelefonunkat használnunk ahhoz, hogy bejussunk autónkba.

A Hyundai új, Connectivity Concept (Kapcsolat Koncepció) névre keresztelt innovatív megoldását a koreai vállalat németországi Európa központjában mutatták meg, amely az okostelefonokat forradalmi elképzeléssel integrálja a járműtechnológiába.


Az okostelefonok már manapság is képesek bluetooth segítségével csatlakozni az autók szórakoztató rendszeréhez, ám a Hyundai rendszere a vezeték nélküli ún. Near Field technológiát (kis hatótávolságú kommunikációs érzékelő) használja, amelynek segítségével a vezető az okostelefont a jármű ablakán található jelzéshez emelve nyithatja-zárhatja az autót.

Az autóba beülve a telefon a középkonzolon egy számára kialakított helyre illeszthető, így a Connectivity Concept segítségével a telefon az autó rendszeréhez szinkronizálható, így a telefon tartalma megjeleníthető az autó 7 collos központi kijelzőjén is. A telefon emellett vezeték nélkül töltődik az utastérben.  


A jelenlegi Hyundai i30 modellben bemutatott rendszer képes a különböző vezetők beállításait is eltárolni, mint pl. a kedvenc rádióállomások, üléspozíció, tükörbeállítások, stb., vagyis az autó az okostelefonon elmentett adatok alapján pillanatok alatt tökéletesen illeszkedni tud a felhasználóhoz.

Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke elmondta, hogy a technológia célja kihasználni az okostelefonok „mindent egyben” funkcionalitását és azt zökkenőmentesen integrálni a mindennapi utazásokhoz.


A várhatóan 2015-től bevezetésre kerülő rendszert a Hyundai a félvezetőket gyártó Broadcom Corporation-nel közösen fejlesztette ki, amely emellett sávelhagyásra figyelmeztető és tolatókamera rendszereken is dolgozik a jövő Hyundai modelljei számára.

Forrás: autoexpress.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei