Az új generációs i30 bekerült a legnagyobb európai autóipari díj döntőjébe


(Sajtóközlemény) Az új generációs i30 bejutott a 2013. Év Autója szavazás utolsó körébe, és ezzel a Hyundai történetében először részt vehet a legjelentősebb európai autóipari elismerés döntőjében. 

A szavazás első fordulójában az Év Autója díj zsűrije – 22 ország 58 autóipari szakértője – az általuk arra legérdemesebbnek tartott modelleket értékelte, és a Hyundai i30 a legtöbb pontszámot elért típusok között szerepelt. 

„Az új generációs i30-at Európában, európai vásárlók számára terveztük, fejlesztettük és gyártottuk, ezért rendkívüli megtiszteltetés számunkra, hogy a bizottság a 2013. Év Autója díj döntősévé választotta a modellt, ezzel is elismerve annak jelentőségét. Az i30 dinamikus formaterve és nagyszerű ár-érték arányt kínáló felszereltsége átírja az európai vásárlókban a márkáról élő képet, és érzelmi kötődést alakít ki bennük a Hyundai iránt. Ezt nem csupán a független kutatások eredményei támasztják alá, hanem azok a folyamatos értékesítési sikerek is, amelyeket a modell az igen erős piaci versenyt hozó európai alsó-középkategóriában elért” – emelte ki Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója. 


A Hyundai legkeresettebb európai modelljének újabb elismerése méltó lezárása annak az évnek, amely világszerte fontos sikereket hozott az i30 számára. December elején a Hyundai bejelentette, hogy az i30 eladásai az első generációs modell 2007-es bevezetésétől számítva elérték az 500.000 darabot, míg a típus globális értékesítése meghaladta az egymilliót. A Hyundai díjnyertes Nošovice-i (Cseh Köztársaság) gyárában a mai napig több mint félmillió darab i30 készült el. Az új generációs i30 család a közelmúltban kibővült: az ötajtós és kombi modellek vonzó párosát az új, háromajtós variáns megjelenése egészítette ki sportos megjelenéssel és hangulattal. 

A 2013. Év Autója választás további döntősei (betűrendben): a Ford B-Max, a Mercedes A-osztály, a Peugeot 208, a Renault Clio, a Subaru BRZ/Toyota GT-86 (közös nevezés), a Volkswagen Golf, valamint a Volvo V40. 


A végső szavazás győztesét, azaz az 50. Év Autója díj nyertesét 2013. március 4-én, a Genfi Autószalon megnyitását megelőzően hirdetik ki. 

Mint minden, Európában újonnan értékesített Hyundai modell, az új generációs i30 is részesül a vállalat Tripla 5 garanciális csomagjának előnyeiből. A díjnyertes ügyféltámogatási csomag ötéves, kilométer-korlátozások nélküli garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át évenkénti ingyenes átvizsgálást tartalmaz.

Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei