Európába ért az új Genesis



Ahogyan arról már a korábbi felvételek is árulkodtak, a Hyundai gőzerővel dolgozik a Genesis új generációján, amelyet most már Európában is tesztelnek.

A jelenlegi modellhez hasonlóan az új generáció prototípusára is széles króm hűtőmaszk és fényszórók kerültek, de a keréktárcsák is hasonlítanak a jelenleg futó sorozatéra. Újdonság az Európában immár kötelező nappali menetfény, amelynek ledcsíkja körbeöleli a fényszórókat, de a hátsó lámpatest a mostaninál is jobban kidolgozottnak tűnik.


Az új Genesis a felvételek alapján hosszabbnak látszik, mint a jelenlegi modell, ám ez akár formai trükk is lehet, hiszen a hátsó szélvédőt jobban megdöntötték, amellyel az autó sziluettje kupésabb benyomást kelt. Ezzel és a C oszlopba helyezett ablakával az új Hyundai hasonló vonalvezetést kapott, mint a Jaguar XJ.


A külső átalakítása mellett nyilvánvalóan sokat fejlődik az új Genesis belső kialakítása is csakúgy, mint a továbbfejlesztett felfüggesztés, amellyel a koreai márka az Audi A6 és BMW 5 sorozat nyomába kíván érni. A motorok terén is számíthatunk újdonságokra, de az igazán nagy dobás – amelyet John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője is megerősített – a négykerék-meghajtás bevezetése lesz.


Lehetséges, hogy az új Genesis modellt valamilyen formában már a jövő hónapban megrendezésre kerülő Detroiti Autószalonon láthatjuk majd, ám sokkal biztosabb, hogy a végleges modell valamikor a jövő év közepén érkezik meg.

Mivel a modellt jelenleg Európában is tesztelik, ezért bízhatunk abban, hogy a következő generációs Genesist itt is piacra fogják dobni, amelyhez minden bizonnyal egy erős dízelmotorra is szükség lesz, a jelenlegi benzines erőforrások mellett.

Forrás: automobilemag.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei