Amerikában is bevezetik a Hyundai üzemanyagcellás járművét



A Hyundai továbbra is első kíván lenni az üzemanyagcellás járművek szériagyártásában – mondta riportereknek John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője.

Krafcik azt is hangsúlyozta, hogy a Tucson/ix35 lesz az a jármű, amelyet üzemanyagcellás kivitelében először vásárolhatnak meg az ügyfelek, akik köre nemcsak kormányzati hivatalokra és flottákra korlátozódik majd. Elmondta, hogy a hobbiterepjáró volt a legalkalmasabb az üzemanyagcellás konstrukció beépítésére annak súlya és elérhető hatótávolsága miatt.


„Reméljük, tovább tudjuk növelni a gyártás gazdaságosságát.” – mondja Krafcik az egy járműre jutó költségek csökkentésére utalva. Arra azonban nem tudott válaszolni, vajon mennyibe kerülhetne most egy ilyen jármű a piacon, illetve azt sem, hogy 2015-ben mennyiért lehetne egy üzemanyagcellás járművet megvásárolni.


A Hyundai szeptemberben a Párizsi Autószalonon, az ix35 Fuel Cell bemutatóján elmondta, hogy idén év végétől ez a modell lesz az első magán-, illetve céges ügyfelek számára megvásárolható szériagyártású üzemanyagcellás jármű. A több, mint 580 kilométeres hatótávú, zéró emissziójú autóból a Hyundai 2015-ig mintegy ezer darabot kíván értékesíteni, ám egyelőre nem árulták el, milyen áron.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei