Oroszországban átadták a 200 ezredik Solarist



2012. december közepén átadták a 200 ezredik Hyundai Solarist, amelyet Szentpéterváron vásároltak, éppen ott, ahol az autót készítik.

Oroszországban december 11-én adták át a 200 ezredik eladott Solarist. A jubileumi példány egy fehér négyajtós modell volt, amelyet Anna Kiseleva Szentpéterváron vásároltak. Az autó mellé több értékes ajándékot is kapott az autós, többek között 100 liter üzemanyag vásárlására jogosító ajándékkártyát, tolatóradart, valamint természetesen a jelentős eseményről egy oklevelet is átvehetett az új autó tulajdonosa.  



Az átadási ünnepségen részt vett a Hyundai Motor FÁK ügyvezetője, Denis Petrunin is. „Kétszázezer Solaris eladásával igazi honfoglalást hajtottunk végre az ország autóiparában. Ennek tökéletes jelképe, hogy a jubileumi autót éppen itt, Szentpéterváron adhatjuk át, ahol a jármű teljes egészében készül. Az autó fejlesztésénél maximálisan figyelembe vettük az orosz autótulajdonok igényeit és talán éppen ennek köszönhető a Solaris elképesztő népszerűsége.” – mondta Petrunin. 



A koreai autógyártó 500 millió dollárért felépített szentpétervári üzemében 2010. végén kezdték meg a Hyundai Solaris gyártását, értékesítése pedig 2011. februárjában indult meg az országban. Már ugyanazon év márciusában az eladott modellek értékesítése megduplázódott, majd áprilisra a Solaris első alkalommal vált a helyi piac vezető külföldi modelljévé, amelyet azóta is megőrzött.  


A Hyundai Solarist kétféle, négyajtós szedán és ötajtós kompakt karosszériával és kétféle, 1,4 és 1,6 literes benzinmotorokkal, ötfokozatú manuális, vagy négyfokozatú automata váltóval készítik. A Solaris indulóára Oroszországban 443 ezer rubel.

A Hyundai szentpétervári üzemében idén teljes kapacitással, három műszakban termelik a Solarist és annak testvérmodelljét, a Kia Riot, amelyekből Sipoyng Kim igazgató tájékoztatása szerint 2011-ben 139 ezer, míg idén mintegy 220 ezer darab gördül le a futószalagokról.  


„A Hyundai a tavalyi évhez viszonyítva 15 százalékkal 173 ezer darabra növelte eladásait 2012. folyamán jórészt a helyben gyártott Solarisnak köszönhetően.” – mondta Denis Petrukhin, a vállalat Oroszország és térségéért felelős igazgatója. A helyi autópiac bővülése alapján számításai szerint a Hyundai további 5 százalékkal emelkednek majd jövőre.

Oroszország autópiaca a tavalyihoz képest 12 százalékkal 2,68 millióra növekedett 2012. első 11 hónapjában.


Forrás: news.drom.rubloomberg.comavtoavto.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei