Egyiptomi partnere is sokat vesztett a Hyundai sztrájkok miatt


Az egyiptomi GB Auto autógyártó és értékesítő vállalat a koreai Hyundai dolgozók sztrájkja miatt 26,5 százalékkal kevesebb profitot termelt a harmadik negyedévben, mint a korábbi évek hasonló időszakában.

Egyiptom legnagyobb nyilvántartott független autógyártója szerint a főegységek szállításának akadozása miatt nem volt képes tartani a lépést az egyre fokozódó kereslettel, így nettó profitja 65,4 millió egyiptomi fontra esett. (10,7 millió dollár)

Az elmúlt években drasztikusan növekvő GB Auto vállalat mára a helyi személyautó-piac közel háromnegyedét tartja kezében, köszönhetően az egyre könnyebb hitelfeltételeknek, az ázsiai gyártók szélesedő modellkínálatának, valamint a gyorsan növekvő népességnek köszönhetően.

A profit mellett természetesen a bevétel is csökkent a harmadik negyedévben, amely a vállalat tájékoztatása szerint 14,1 százalékkal 2,05 milliárd fontra esett vissza.

„Az egyiptomi személyautó-piac… komoly értékesítési kiesést szenvedett el a harmadik negyedévben kulcsfontosságú partnerünk, a Hyundai Motors dolgozóinak zavargásai folytán keletkezett ellátási zavar miatt.” – mondta Raouf Ghabbour, a vállalat vezetője.

A Hyundai három éve először idén augusztusban volt kénytelen piacvesztést elkönyvelni, amikor is a bértárgyalások miatt felfüggesztett termelés következtében 82088 autó nem készült el több, mint 1,5 milliárd dollár értékben.

„Hatalmas érdeklődés mutatkozik az általunk készített Hyundai személyautók iránt nemcsak Egyiptomban, de Irakban, Líbiában és Algériában is.” – mondta Ghabbour, majd hozzátette: „Ami beérkezik, azt el is tudjuk adni.”

A GB Auto abban reménykedik, hogy a Hyundai Motors-szal folytatott intenzív tárgyalásainak köszönhetően a negyedik negyedév során, valamint 2013. során a szállítások gyakoriságának növelésével ellensúlyozni tudja majd a harmadik negyedév veszteségét.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei