Hullócsillag lett az Elantra



Amíg tavaly a Toyota Corolla után a Hyundai Elantra modelljéből vásárolták a legtöbbet a világon, a koreai modell idén már meg sem közelíti a japán etalont.

A Toyota Corolla az idei háromnegyed év eladási adatai alapján továbbra is a világ legkeresettebb modellje, amíg a Hyundai Elantra ugyanezen időszak alatt a hetedik helyre csúszott vissza ugyanazon időszak alatt.

Az Autodata nyilvántartása szerint a Toyota Corolla modellből idén januártól szeptemberig 865 ezer példány kelt el a világpiacon, míg ezt követi a Ford Focus, illetve a Toyota Camry 590 ezer darabbal. A 2011-ben harmadik Volkswagen Golf idén eddig a negyedik helyen szerepel a listán.

A Chevrolet Cruze 571 ezer eladott autóval az ötödik, míg a Ford F-szériás pick up modellje a hatodik 570 ezer darabbal. Csak őket követi az Elantra, amely a tavalyi egymillió feletti eredményt idén biztosan nem éri el, hiszen szeptemberig csak 567 ezer fogyott a típusból. A nyolcadik a VW Passat, míg kilencedik a Jetta lett.

A Ford és a Volkswagen három-három autóval képviselteti magát az első tízben, míg a Toyota kettővel, a GM a Cruzzal, a Hyundai pedig az Elantrával.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei