Hibás üvegtető és fékek miatt hívják vissza a Velostereket



A Hyundai összesen több, mint 18000 2012-es modellévű Veloster modellt hív vissza két különböző gyártási hiba miatt.

Korábban már érkeztek arról híradások, hogy a Veloster modellek egyes, panoráma üvegtetővel felszerelt példányai minden külső behatás nélkül betörhetnek. A Hyundai megvizsgálta a kérdéses modelleket és ennek eredményeként 2011. november 1. és 2012. április 17. között készült 13500 autót hívja vissza a szakszervizekbe.

A gyártó tájékoztatása szerint a modellek összeszerelése során megsérülhet az üvegtető, amely később megrepedhet, vagy betörhet. Amennyiben ez menet közben történik meg, az akár balesethez, az utasok sérüléséhez is vezethet. A visszahívott Velosterek üvegtetejét a szakszervizekben átvizsgálják, és amennyiben az szükséges, kicserélik az elemet.  


A tető mellett azonban a fékrendszer is átvizsgálásra szorul egyes modellek esetében. A kézifék ugyanis a szerkezetbe kerülő nedvesség és korom hatására rozsdásodni kezdhet, amelynek következtében az akár működésképtelenné válhat. A 4490 érintett autó 2011. július 2. és 2012. február 27. között készült.

A rozsdásodás a kézifék behúzásakor és kiengedésekor zajossá válhat, ezenkívül meredekebb szakaszon parkolva a kézifék akár el is engedhet, balesetet is okozva ezzel. A kereskedők ezt a hibát a hátsó féknyergek kicserélésével tudják hatékonyan orvosolni.

A Velostereket már korábban is érték visszahívási akció, legutóbb a nappali menetfény hibája miatt kényszerültek szervizbe az autók.

Forrás: autos.sympatico.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei