Még fejlesztik a Hyundai WRC programját


A Párizsi Autószalonon bemutatott WRC tanulmány után nagy volt a csend, amit most egy koreai médiaprezentáció szakított meg.

A Párizsi Autószalont követő hetekben nagy csend volt Dél-Koreában a Hyundai raliautója körül, ám egy videó most felkavarta ezt az állóvizet. Két rendezvényen ugyanis kiválasztott újságírók előtt bemutatták a WRC-re felkészített autót. Ráadásul az egyik rendezvény Ázsiában volt, a másik azonban a Hyundai európai központjának közelében, Németországban.  


A Hyundai illetékesei elmondták, hogy januárban fogják bejelenteni a csapattagokat és a csapat felépítését. Az új csapatot Németországból irányító Hyundai Motorsport GmbH már megalakult, a csapat főhadiszállásaként szolgáló épületeket pedig már bérbe is vették.  

Már csak az autó hiányzik. A videó alapján a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a demóautó még messze áll a versenyképes változattól. Sem a motor, sem a futómű nincs még a WRC követelmények szintjén. A gyár képviselői szerint a Hyundai első saját végleges WRC autóját 2013-ban építik meg. 


A Hyundai azonban mindenképpen komolyan gondolja részvételét a WRC versenysorozatban. Erre utal az is hogy évi 60-70 millió eurót kívánnak befektetni a projektbe. A versenysorozatban töltött első év a tapasztalatszerzést szolgálja majd, amelynek alapján a következő években azonban komoly eredményeket szeretnének elérni a csapattal. 

A tapasztalatokat azonban nemcsak a versenysportban kívánja felhasználni a gyár, hanem azok alapján új utcai sportautók egész sorozata készülhet majd.  


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei