Az ukránok szeretik az Accentet



A szomszédos Oroszországban készülő Hyundai Accent modell a koreai márka eladásainak harmadát teszi ki Ukrajnában, ezzel a legkelendőbb modellé vált az autópiacon.

Az Ukrautoprom automobil szövetség tájékoztatása szerint 2012. első kilenc hónapjában 16674 Hyundai márkájú autót vásároltak az országban, amelyből 5483 darab volt az Accent aránya. A modell iránti erős érdeklődésnek köszönhetően az Accent vezető helyen áll az ukrán autópiacon.

„Tekintettel arra, hogy a Hyundai összeladásainak több, mint a harmadát az Accent teszi ki, a márka elsőségében hatalmas szerepe van a modellnek. A többi típusból nem sikerült ilyen eredményt elérni, így egyértelműen az Accent a sztár Ukrajnában.” – mondta Genadij Chetverukhin, a Hyundai Motor Ukrajna vezetője.

Az ukrán AUTO CONSULTING elemzőcég munkatársae, Oleg Omelnitsky szerint a Hyundai hosszú utat járt be Ukrajnában, amelyben fordulópontot hozott az Accent oroszországi gyártása. „Az autó bevezetése remek időpontban történt, amelynek még a Kia Rio és a Volkswagen Polo lépcsőshátú változatai mellett is komoly eredményt sikerült elérnie. A mostani vezető helyet azonban nehéz lesz hosszabb távon megőriznie.” – mondta.


Egyetért ezzel Genadij Chetverukhin is: „Ahhoz, hogy megőrizhessük vezető pozíciónkat, nemcsak az autónak kell jónak lennie, de szükséges a rendszeres szállítási mennyiség is. Nem titok, 2012-ben hatalmas szállítási nehézségeink voltak, amelynek különböző okai voltak, de leginkább a gyártó minőségre törekvése befolyásolta a termelés mennyiségét.”

Ebben az évben jóval több Accentet tudtak volna értékesíteni Ukrajnában, mint amennyi érkezett. „Az eddigi szállítások elég korlátozottak voltak, így a további vezető pozíciónk veszélybe került az alacsony készletállomány miatt. Nagyban függ a gyártótól, hogy ez hogyan fog alakulni 2013-ban. Tudjuk, hogy a modell iránti kereslet máshol is növekszik, ráadásul a kvótánk tudomásom szerint nem változott.” – mondta Chetverukhin.


Az Accent modellt „2012 Legjobb Választása” díjjal is megjutalmazták Ukrajnában, amelyet az ukrán Nemzeti Művészetek Palotájában rendezett díjkiosztón adtak át az importőr képviselőjének. Az eladási siker mellett a modellt minősége, megbízhatósága, remek formaterve, teljesítménye és persze ára miatt is méltatták.

Forrás: autocentre.ua

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei