Félmillió i30 Európában



A Hyundai i30, a vállalat legkeresettebb európai modellje hármas mérföldkőhöz érkezett, és jelentős újautó-eladásokat, valamint termelési rekordot tudhat maga mögött a térségben és világszerte egyaránt.

Az első generációs modell 2007-es piaci bevezetése óta az i30 több mint félmillió példányban talált gazdára Európában. Ez a siker a modell iránti globális kereslet mozgatórugója is volt, hiszen a világszintű eladások a közelmúltban átlépték az egymillió darabot.


Az új generációs i30, akárcsak elődje, a Hyundai díjnyertes Nošovice-i üzemében, a Cseh Köztársaságban készül. A 2008 óta termelő létesítmény a mai napig több mint félmillió példányban állította elő az i30-as modellt, amelyet hatvan különböző piacra exportálnak, Európától kezdve a Közel-Keleten át Afrikáig, Dél-kelet Ázsiától Óceánián át a Karibi térségig.

„A 2007-es piaci bevezetését követően az i30 márkánk legfontosabb modelljévé lépett elő az európai piacokon. Ez volt az első olyan típus, amelyet a kontinensen terveztünk és gyártottunk. Az i30 által képviselt értékek – a kiváló minőség, az alacsony károsanyag-kibocsátás és a nagyszerű ár-érték arány – pedig mostanra a Hyundai márka szinonimájává váltak” – hangsúlyozta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.


Azon túl, hogy Európában készül, az i30 mindkét generációját a Hyundai Motor Europe Műszaki Központjában tervezték és fejlesztették, mégpedig a szintén európai eredetű „folyékony szobrászat” formanyelvet felhasználva. Az új generációs i30 modellcsalád a közelmúltban egészült ki a háromajtós kivitellel, amely még sportosabb értékeket sorakoztat fel az ötajtós és kombi változatok tulajdonságai mellé.

Mint a Hyundai összes, újonnan bevezetett európai modelljére, az új generációs i30-ra is érvényes a márka verhetetlen, ötéves Tripla 5 ügyféltámogatási csomagja, amely ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át érvényes, évenkénti átvizsgálást tartalmaz.

Forrás: Hyundai Hungary

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei