Kínában hivatalosan bemutatkozott a Santa Fe


Kínában karácsonyeste hivatalosan is bemutatták a Hyundai Santa Fe harmadik generációját, amely immár helyben készül, így olcsóbb, mint az elődje volt.

Nemrég arról számolhattam be, hogy a Hyundai kínai gyártóüzemében elkészült négymilliomodik autó egy vadonatúj, harmadik generációs Santa Fe modell volt, amelyet most hivatalosan is bemutattak a világ leggyorsabban fejlődő autópiacán.


A Hyundai új Santa Fe modellje a kínai piacon is olyan konkurensekkel veszi fel a versenyt, mint a Honda CR-V, a Toyota RAV4, a Volkswagen Tiguan, vagy éppen a Nissan X-Trail.


A Santa Fe kínai változatát kétféle benzines motorokkal gyártják: a 2,4 literes, 189 lóerős szívóbenzines mellett kapható az új 2,0 literes, 245 lóerőt leadó T-GDi motorral is. A motorokhoz kizárólag hatfokozatú automata váltó jár, kézi kapcsolású váltómű nem is rendelhető.


Az új Santa Fe a Beijing-Hyundai közös vállalat helyi üzemében készül, így 20 százalékkal olcsóbb, mint a Dél-Koreából importált elődmodell. Az új modell 219800 jüan (kb. 7,8 mFt) és 309800 jüan (kb 11 mFt) között lehet megvásárolni Kínában.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei