Ethernet rendszer a jövő Hyundai modelljeiben



A Hyundai a BMW után másodikként beépíti Ethernet alapú kommunikációs rendszereit a jövő Hyundai modelljeibe.

A Hyundai az amerikai Broadcom vállalattal kötött megállapodást, amelynek értelmében a információs technológiával foglalkozó cég technológiájával a jövő Hyundai járműveiben csökkenteni lehet a jármű összetettségét, miközben az autóban felhasznált rendszerek hatékonyabbá válnak.

A különböző fedélzeti rendszerek ma még különböző protokollokat használnak működésük során, amely speciális rendszereket a Broadcom szeretne egyetlen Ethernet egységgé integrálni.

A BMW-vel és a Hyundai-jal közösen a Broadcom létrehozta a BroadR-Reach szabványt, amely négy helyett két, a korábbiaknál sokkal kisebb súlyú kábelt használ, így egyszerűbben beilleszthető az autó karosszériájának szűk réseibe. A fejlesztés végeredményeként alacsonyabb költséggel előállítható elektronikai berendezések széles körű felhasználása válik lehetségessé, így pl. a 360 fokos biztonsági kamerarendszer, amely 100Mbps és 1 GBps közötti sebességével gyorsabb és jobb kommunikációt tenne lehetővé. További előny a számos közül, hogy a kevesebb és könnyebb vezetékek könnyebb autókat is jelenthetnek.


A futurisztikus világ azonban még tényleg csak jövőkép. Az autógyártók alapvetően támogatják az Ethernet-alapú alkalmazásokat, ám egyelőre csupán a szórakoztató elektronikák területén fejlesztenek azért, hogy a rendszer megfelel-e a jármű mindennapi használatakor.

A Hyundai egyelőre nem közölte, melyik jövőbeli modelljébe mikor építik be először az Ethernet-alapú rendszert, ám minden bizonnyal ez a jármű már élvezni fogja az infotainment, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a parkolóasszisztens és a telematikai rendszer Ethernet-alapú előnyeit.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei