Az új Genesis Coupe hathengeres turbómotort kaphat



Amióta a Genesis R-Spec változata megkapta a konszern új 5,0 V8 Tau motorját, azóta pletykák keringtek arról, hogy ugyanez a motor beköltözhet a következő generációs Genesis Coupe motorházába is.

Ám az autóipar legújabb trendjei nem a nagy V8-asok felé, sokkal inkább a kisebb, ám turbófeltöltéssel felpaprikázott, mégis takarékos erőforrások irányába mutatnak.

John Juriga, a Hyundai Motor America erőforrásokért felelős vezetője nemrég egy konferencián elárulta, hogy a mérnökök a jelenlegi 3,8 literes V6-os motor turbófeltöltéses változatán dolgoznak, amely a következő generációs Genesis és Genesis Coupe modelleket mozgathatja majd.

Hozzátette, személyes véleménye szerint a 3,8 literes erőforrás tökéletes alap a turbófeltöltéshez, ám azt is gyorsan elárulta, mindössze egyetlen ilyen modell készült, egyelőre tesztelési céllal. Azt is közölte, még egyáltalán nem biztos, hogy valóban megjelenhet sorozatgyártásban az adott erőforrás.


John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője még tovább ment, amikor azt állította a Hyundai most válaszút előtt áll a prémium modelljeinek erőforrásai terén. A 2012-es SEMA Show alkalmából készített 3,8 literes V6-os turbómotorral és az 5,0 literes Tau szívómotorral szerelt Genesis Coupe ebből a szempontból piackutatási célból készült, amelynek alapján felmérik, melyik megoldás tetszene inkább a célközönségnek.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei