Elkészült a négymilliomodik Hyundai Kínában



A Hyundai kínai leányvállalata, a kínai állammal közös Beijing-Hyundai bejelentette, hogy kicsivel több, mint tíz év leforgása alatt 4 millió Hyundai modell készült Kínában.

Ünnepelnek a pekingi Beijing-Hyundai üzemben, hiszen a vállalat ünnepélyes keretek között jelentette be, hogy a koreai vállalat első kínai üzemének 2002. október 10-i beindítása után 10 évvel, 2012. november végén elkészült a négymilliomodik autó.


A jubileumi modell ráadásul nem egy, a Beijing-Hyundainál már korábban bevezetett modell volt, hanem egy vadonatúj Santa Fe hobbiterepjáró, amelyet a hatalmas érdeklődés miatt még az idén piacra dobnak Kínában. A Hyundai kínai leányvállalatának eddigi legsikeresebb modellje azonban kétségtelenül az Elantra, amelynek összesen három generációját árulják párhuzamosan az országban.

Korábban arról volt szó, hogy a Santa Fe modelleket egyelőre Dél-Koreából importálják, amíg a kínai gyártás nem indul be, ám az óriási kereslet miatt a gyár előbbre hozta a termelés kezdetét, így nem lesz szükség behozott modellekre.


Az új Santa Fe kínai változatát egy 2,4 literes, 190 lóerős négyhengeres, valamint egy kétliteres, 260 lóerős turbómotorral kezdik gyártani. A Hyundai ix35 fölé pozicionált új Santa Fe indulóára Kínában 200 ezer jüan (kb. 6,9 mFt) körülire várható.

Forrás: carnewschina.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei