Hatodik helyen áll a Hyundai csoport Amerikában



A Hyundai Motor Company és a Kia Motors az előző hónaphoz képest közel egy százalékos részesedés-növekedést produkált szeptemberben az Egyesült Államokban, amellyel a cégcsoport piaci részesedését tekintve a hatodik helyet foglalja el.

A Koreai Automobilgyártó Szövetség adatai szerint Dél-Korea két legnagyobb autógyártója összesen 108130 autót el az Államokban szeptember folyamán, amely 23,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A növekedésnek köszönhetően a piaci részesedésük immár az előző havi 8,4 százalékról 9,2 százalékra ugrott, amely a hatodik legnagyobb a piacon.

A GM piaci részesedése a legnagyobb, 17,8 százalékos, míg őt követi a japán Toyota 14,5-tel, a harmadik pedig a Ford lett 14,4 százalékkal.

A két koreai vállalat idén január és szeptember közötti összesített értékesítése 13,3 százalékkal 974728 darabra növekedtek.

A szeptemberi növekedést két új modellnek, a Kia Motors K5 limuzinnak, valamint a Hyundai vadonatúj Santa Fe hobbiterepjárójának köszönheti a gyártó.

Eközben szeptemberben 12,7 százalékkal több jármű talált gazdára Amerikában, mint egy évvel korábban, így idén 1,18 millió autót adtak el a kereskedők. Idén szeptember végéig 10,86 millió darabot vásároltak az amerikaiak, így ez 14,5 százalékos emelkedésnek felel meg a tavalyihoz képest.   

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei