A Hyundaitól vár válaszokat az amerikai szenátus is



Az amerikai szenátus kereskedelmi bizottságának vezetője felszólította a Hyundai Motors és Kia Motors képviselőit, hogy adjanak válaszokat a vállalatcsoport körül kialakult fogyasztási botrány miatt.

Az autógyártó az eset nyilvánosságra kerülése után villámgyorsan kidolgozott egy kompenzációs programot, amelynek értelmében egy névre szóló hitelkártya biztosításával vállalják az érintett ügyfelek autóinak túlfogyasztásából eredő költségeket, ezen felül pedig 15 százalék prémiumot is áll a cég.

„Minden bizonnyal pozitív ez a lépés, ám félő, hogy sok érintett ügyfél nem értesül a programról, vagy éppen körülményesnek találják a program kivitelezését.” – mondja Jay Rockefeller szenátor, aki áttekintette a program részleteit és észrevételeit levélben eljuttatta John Krafcik a HMA, illetve Byung Mo Ahn, a Kia Motors America vezetőjének.

Rockefeller december 14-ig választ vár arra a kérdésre, hogyan vizsgálják azt, hogy minden érintett értesüljön erről a programról.

A Hyundai közleménye szerint pl. egy floridai Hyundai tulajdonos, aki 15 ezer mérföldet vezet évente, 88 dollár visszatérítést kap a jövőben évente.

Forrás: detroitnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei