Elantrát kapott a román rendőrség



A romániai Ilfov megye rendőrkapitánysága a helyi Hyundai kereskedő közreműködésével nemrég átvehette első Hyundai szolgálati autóját.

A román rendőrkapitányság egy 6 hónapos megállapodás keretében kapta meg a Hyundai Elantra 1,6 MPi Highway felszereltségű változatát. Az autót természetesen teljes mértékben felszerelték a rendőrségi feladatok ellátásához, így kék fények és villogók, adóvevő és menetrögzítő kamera is került az autóba.


Az Amerikában a 2012-es év autójának is megválasztott Elantra 1,6 literes, 132 lóerős motorja kiváló szolgálatot fog tenni, mivel ezzel az erőforrással 10,7 másodperc alatt gyorsul 100-ra és akár 200 km/h-val  is képes haladni. Az átlagosan 6,4 litert fogyasztó autóval a rendőröknek csupán 750 kilométerenként kell a benzinkútra látogatniuk.


Emellett az Elantra kecses vonalvezetése méretes utasteret, valamint nagy, 485 literes csomagteret is rejt, amelybe minden további nélkül beleférnek a rendőrség által használt felszerelések is.


A Highway felszereltségű Elantra felszereltsége már hagyományos kivitelben is bőséges, hiszen megtalálható a fedélzeten a hat légzsák, ABS, EBD mellett a járműstabilitás-kontroll VSM, ionizátorral felszerelt kétzónás klíma, tempomat, esőérzékelő és rádió is.


A jármű egy közlekedésbiztonsági program részeként került a rendőrséghez, amelynek keretében felhívják az autósok figyelmét arra, hogy 2012. november 1-től Romániában kötelezővé tették a téli gumi használatát.

Forrás: autoexpert.ro,  promotor.ro

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei