Dani Sordo nyerte a Goodwood fesztivál erdei szakaszát


A Hyundai Motorsport versenyzője, Dani Sordo 7 perc 49 másodperces eredményével a legjobb időt autózta a Goodwood Festival of Speed 1,16 mérföldes erdei rali szakaszán.

A 2005-ben indult fesztiválon most első alkalommal mérték az erdei rali időeredményeit, ahol a három futam összesített eredményei alapján jutalmazták a leggyorsabb pilótát. A Hyundai i20 WRC sikeres angol bemutatkozásaként Sordo minden nap kilőtt az autójával, amelyben VIP vendégeket és újságírókat is magával vitt.   


Miközben a Hyundai WRC csapata a 2014-es bajnokság hetedik megmérettetésén Lengyelországban versenyzett, Sordo a 300 lóerős i20 WRC-t háromszor megfuttatva 7 perc 49 másodperces eredményével győzelemre vitte a Goodwood erdei rali szakaszán. A háromnapos rendezvény minden egyes napján Sordo lőtt ki leggyorsabban.


„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy egy ilyen népszerű motorsport rendezvényen megmutathattam, mire képes a Hyundai i20 WRC” – mondja Sordo. „Ez az első olyan alkalom, amikor az angol szurkolók verseny közben láthatták az autót, így fontos volt jó teljesítményt nyújtani, miközben csapattársaim Lengyelországban versenyeznek. Fantasztikus volt néhány remek versenyző előtt elérnem a legjobb időeredményt.”


Miközben Sordo a Goodwood fesztiválon aratott sikert, Thierry Neuville, Juho Hanninen és Hayden Paddon a legjobb nyolcban végzett, Neuville harmadikként pedig megszerezte a csapat második dobogós helyezését.

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei