Egymillió Hyundai készült Törökországban


A Hyundai török gyártóbázisán, a Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) izmiti üzemében egy ünnepség keretében legördült a futószalagról az egymilliomodik autó.

Miután tavaly a gyár kapacitását egy 609 millió dolláros beruházással több mint 200 ezer darabra emelték, a gyár az i20 mellett ősszel felvette kínálatába a vadonatúj i10 modellt. Az egymilliomodik jubileumi darab is egy i10 lett, amely német exportra készült.   

„Az egymillió legyártott autó fontos mérföldkő a Hyundai Motor török üzemének és a törökországi autóipar életében. Továbbra is koncentráltan arra törekszünk, hogy világszínvonalú termékeket gyártsunk itt az európai piacok számára” – mondta Won Shin Chang, a Hyundai Assan Otomotiv Sanayi elnöke.


Az 1997-ben alapított HAOS a Hyundai Motor jelenleg világszerte működő 7 külföldi gyára közül elsőként jött létre, jelezve ezzel a márka globalizációs programjának kezdetét. A gyár 2002-ig a török piacra készítette termékeit, majd a H-1/Starex kisteherautóval megkezdődött a gyár termékeinek exportja is. Az üzem kapacitását előbb 2007-ben emelték százezer darabra, ezt követte a termelési kapacitás 200 ezres megduplázása 2013-ban.  

Ma a gyár három műszakos termeléssel a török és az európai piacot látja el az i10 és i20 modellekkel. A HAOS nagyjából százezer autót készített az idei év első felében, amelyek több mint fele az új i10 volt. A termelt mennyiségből 90 ezer darab került exportra, főképp Európa 30 országába.     

A Hyundai Motor európai termelési kapacitása a cseh üzemmel együtt idén eléri az 500 ezer darabot és az ezen két európai üzemben készülő autók 90 százaléka Európában is kerül értékesítésre.   


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei