Történelmi győzelmet aratott a Hyundai minősége


Soha ennyi Hyundai modell nem szerepelt a J.D. Power minőségi felmérésének elején, mint idén: három típus győzelme mellett a Hyundait a legjobb nem prémium márkává is megválasztották.

A J.D Power 2014-es felmérésében a 2014-es Accent, a 2014-es Elantra és a 2014-es Genesis kategóriájában elnyerte a legjobb minőségért járó díjat. A márka ezen felül összességében a negyedik helyet szerezte meg amellyel hat helyet javított tavalyi eredményén és így a legjobb nem prémium márkává vált. A Hyundait csak a Porsche, a Jaguar és a Lexus előzte meg a listán.


A listán a Hyundai hat modellje a legjobb háromban szerepel, a Santa Fe és a Sonata kategóriájának ezüstérmese, míg az Equus a luxuskategória harmadik helyén áll. Ez immár a harmadik alkalom az elmúlt tíz évben, amikor a Hyundai márka lett a legjobb nem prémium autógyártó és szintén harmadjára került be a márka legjobb négy közé.  

A díjakat a J.D Power minden évben kihirdetésre kerülő minőségi tanulmány alapján osztják ki. Az idén 28. alkalommal összeállított lista az újautók minőségének mérője, amelyet egy 90 napos vásárlás tapasztalatai határoznak meg.  


„A több járműszegmensben megítélt díj a Hyundai minőség és vásárlói elégedettség iránti elkötelezettségét ismeri el, amely nemcsak a luxuskategóriában, hanem a teljes típusválasztékra igaz” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „A díjak a kemény munkát és a Hyundai koreai és alabamai csapattagjainak elkötelezettségét tükrözi.”

A J.D. Power felmérése iparági mércének számít az újautók minősége szempontjából és a hosszú távú minőség remek előjelzőjeként is szolgál, amely jelentős hatással van az újautó-vásárlók döntéseire. A tanulmány középpontjában a kategóriában elvárható teljesítmény és egyes hasonló modellek kategóriánkénti összehasonlítása áll, amely jobb minőségű autók tervezésére és gyártására ösztönzi az autógyártókat.


A három kategóriagyőzelem mellett a Hyundai márka jelentősen csökkentette a 100 autóra jutó hibák számát, amelynek eredményeként negyedik helyen végezhetett az összesített listán, így a 2013-as eredménynél hat pozícióval jobb helyen zárt. A Hyundainál összesen 94 hibát regisztráltak 100 autóra, 12-vel kevesebbet, mint tavaly és 22-vel kevesebbet, mint a tavalyinál 3 pontot rontó iparági átlag. Emellett a Genesis visszaszerezte kategóriájának vezető helyét, míg a 100 járműből 65 hibával szereplő Accent a második legkevesebb hibát produkáló modell az Egyesült Államok piacán.    

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei