A Hyundai mérnökei az elektromos autók hatótáv-növelésén dolgoznak


Az elektromos autók legnagyobb hátránya azok kis hatótávja, ám a Hyundai kutatói most talán egy nagy lépéssel közelebb jutottak a probléma megoldásához.

Az emberek azért fogadják nehezen az elektromos technológiát, mert több száz kilométert is szeretnének megtenni saját autóikkal – amit a ma kapható elektromos járművekkel (kivétel a Tesla Model S) elég nehezen valósíthatnak meg. Nem akarnak olyan autót venni, amely csak 130-140 kilométert képes megtenni naponta, még akkor sem, ha az átlag naponta csak 60-70 kilométert autózik.   

A GreenCarCongress.com szerint a Hyundai mérnökei most közelebb jutottak a probléma megoldásához. „A Hyundai Motor fejlesztői szerint a kénalapú elektrolitok használata növeli a kapacitást és annak megtartását a másfajta alapokon nyugvó elektrolitos megoldásokhoz képest. A Detroitban nemrég megtartott SAE 2014-es Világkongresszuson bemutatták a vizsgálatok eredményeit, amely szerint az elektrolit kapacitás 52,1 százalékkal 715 mAh/g teljesítményre képes, miközben a kapacitás megtartása 63,1 százalékról 72,6 százalékra emelkedett.


Ezek lényeges számok. Azt jelentik, hogy egy elektromos autó jelenlegi 136 kilométeres hatótávja akár 192 kilométeresre is bővíthető. Ez a hatótáv már jóval több embert elgondolkodtathat egy ilyen jellegű autó megvásárlására. A honlap szerint a Lítium-ion technológiát felváltani látszó Lítium-kén alapú rendszerek iránt nagy az érdeklődés annak megnövelt energiakapacitása és az ezzel együtt járó nagyobb hatótávja miatt.

Forrás: greencarcongress.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei