A Hyundai India felügyelheti az európai gyárakat


A Hyundai felkérte indiai leányvállalatát, készüljön fel arra, hogy a jövőben a csoport más gyártóegységeit is kezelni fogja. Elsőként az európai gyárak kerülhetnek indiai felügyelet alá.

A Chennaihoz közeli Sriperumbudurban található Hyundai üzem már ma is a vállalat kompakt autóinak egyik globális ellátóbázisa, amely a világpiac számos részére exportálja is termékeit.

„A Hyundai Motor India vállalatot felkérték, hogy három kulcsfontosságú területen támogassa a Hyundai globális tevékenységét, többek között az európai üzemekben” – mondta T. Sarangarajan, a HMI termelési alelnöke a Times of India lapnak.


A Hyundai Motor Company kilenc országban működő gyártóegységeit felügyeli, köztük Indiában is. Az indiai tapasztalat nagyon kifizetődő a Hyundai számára, hiszen a csoport globális eladásainak 15 százaléka innen származik.  

A három azonosított paraméter a gyártástechnológia, a kutatás-fejlesztés és a gyártás. „Belsőleg Hyderabadban dolgozunk a gyártástechnológián és a kutatás-fejlesztésen. A gyártásra idejében fel fogunk készülni. Amennyiben ez megtörténik, jogosultak leszünk néhány HMC üzem irányítására is” – mondta Sarangarajan.



Ám a történet nem ér véget itt. A Hyundai Korea nemrég elindított programjában az indiai vezetők globális kiküldetésére nyílik lehetőség. „A kiválasztott jelöltek minden évben a Hyundai koreai székhelyére utaznak, ahol felkészítik őket, majd a vállalat kinevezi őket a Hyundai más üzemeinek vezető posztjaira. Ez két éve indult és jól működik” – tette hozzá Sarangarajan.

A koreai autógyártó a minőség javítására koncentrál. „A központ azt az utasítást adta, hogy a minőség fontosabb, mint a számok. Mivel mi egyéni beszállítókkal dolgozunk, a részegységek minősége számunkra nagyon fontos.”

Az évente 680 ezer darab autót előállító vállalat 1998-ban gyártotta első autóját Indiában. A Hyundai mára a Maruti után a ország második legnagyobb autógyártójává és legnagyobb autóexportőrévé vált.  

Forrás: timesofindia.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei